Ik wil uit de schulden!

Wij krijgen vaak een mail met een hulpkreet zoals de titel luidt: Ik wil uit de schulden! Kunnen jullie mij alsjeblieft helpen??

 

Ja, in de meeste gevallen kunnen wij helpen. Wij helpen de mensen die kleine schulden hebben, die niet goed met geld om kunnen gaan of omdat ze voor een periode minder geld te beseffen hebben. Deze mensen helpen wij door ons KG-systeem aan te leren. Ons systeem houdt het volgende in:

 

We inventariseren de schulden, de uitgaven en de inkomsten. Aan de hand hiervan gaan we je huishoudboekje opstellen, hierdoor houdt je geld over om de schulden te kunnen aflossen. Dit klinkt natuurlijk heel simpel maar dat is het niet, want we moeten soms heel streng zijn en heb je maar weinig geld over om boodschappen van te kunnen doen in de maand. Dit alles om te zorgen dat je zo snel mogelijk weer van je schulden af bent. 

Daarnaast kijken we iedere maand samen met jou hoe je het de vorige maand vanaf hebt gebracht en helpen we je met je eigen betalingen te doen. Dit doen we om toezicht te houden zodat je niet weer de fout in gaat om bijvoorbeeld de huur niet te betalen. Lukt je dit allemaal? Mooi, dan gaan we over naar het onderhouden van je administratie. We zorgen ervoor dat je administratie gesystematiseerd wordt niet alleen op papier maar ook in je hoofd, zodat je duidelijk weet wat kan ik wel en wat kan ik niet. We gaan daarna langzaam afbouwen zodat je ons uiteindelijk niet meer nodig bent.

 

Waarom doen we het op deze manier?

Simpel, wij willen dat je uit de schulden komt maar ook eruit blijft. De meeste mensen die in de schulden komen worden eruit geholpen en nadat ze klaar zijn in de schuldsanering of schuldhulpverlening komen ze weer opnieuw in de schulden. Dit komt omdat ze niet wordt aangeleerd hoe je met je geld moet omgaan. Wat is belangrijker dat betaald wordt, die splinternieuwe spelcomputer met het nieuwste spel of je zorgverzekering? Je huur of lekker op vakantie? Een nieuwe fiets of boodschappen? Een nieuwe bank of een verjaardagscadeau voor je kind? Als je niet weet wat belangrijk is om in je basisbehoeften te voorzien dan kom je iedere keer opnieuw in de schulden. Hierdoor leer je niet om op de juiste manier met geld om te gaan.

Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, je kan ook makkelijk in de schulden komen doordat je bent ontslagen en nog geen nieuwe baan hebt, of je bent als ZZP-er in de ziektewet door een ongeval maar niet verzekerd. Of wat nu als je partner overlijdt en hij of zij was niet verzekerd voor de ANW, of je hebt er geen recht op? Dit zijn zomaar alledaagse scenario's die kunnen gebeuren waardoor je heel snel schulden kunt opbouwen. Voor deze mensen zijn wij er. We zeggen niet dat we iedereen uit de schulden kunnen helpen of houden, dit omdat soms de schulden echt te hoog zijn, maar toch 95% van de mensen die zich bij ons aanmelden kunnen wij helpen. Ook als je uiteindelijk wel in de schuldsanering moet. Dit doen wij niet maar we helpen je wel om met de juiste personen in contact te komen en helpen daar waar je onze steun op dat moment nodig bent. Dat is de kracht van onze KG-methode.

 

Ook bedrijven en zzp-ers zijn welkom die in zwaar weer zitten. We kijken dan niet alleen naar de schulden maar ook of je bedrijf wel rendabel is en wat er niet goed gaat. Maar ook kijken we hoe je meer omzet kunt genereren.

 

Heb je nu vragen na aanleiding van ons blog? Mail ons dan via financieeldehondsrug@gmail.com Wij staan dagelijks voor u klaar.

Je kunt je ook aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief via financieeldehondsrug@gmail.com 

Reactie schrijven

Commentaren: 0