Vakantie

Het is nu augustus en bijna iedereen heeft vakantie. Heerlijk 3 weken lang genieten van je gezin thuis of ergens aan het strand in Nederland of in het buitenland. Iedereen zoekt hun eigen vakantie uit zoals zij hem willen vieren.

Maar wat als je niet op vakantie kunt omdat je simpelweg er geen geld voor hebt? Dit gebeurt helaas nog te veel in Nederland. Je kinderen zijn 6 weken vrij en na 6 weken thuis zitten ben je stiekem blij dat ze weer naar school gaan. Niet omdat ze zo vervelend zijn, maar omdat ze dan niet meer hoeven te zien hoe papa en mama de touwtjes aan elkaar proberen te knopen. 

 

Het kan natuurlijk ook zo zijn omdat je zelf totaal geen vakantieganger bent. Al dat gesleep met die koffers, de stress om in te pakken en bij thuiskomst de stress van het uitpakken. Laat mij maar lekker een dagje weg met gezin en daarna weer heerlijk naar huis. Dit is natuurlijk ook heerlijk. Helaas is het wel zo dat als je deze dagjes uit allemaal bij elkaar optelt, je net zo goed 1 week op vakantie had kunnen gaan met vliegtuig via een prijsstunter. Een dagje pretpark of musea is verre weg van goedkoop.

Gelukkig zijn er tegenwoordig enorm veel websites waar je heel goedkoop aan entreebewijzen kan komen voor pretparken, musea, wandelroutes en nog veel meer! de grootste is wel vakantieveilingen waar je letterlijk op alles kunt bieden. Maar ken je ook socialdeal of actievandedag? Op deze manier kun je toch nog heel voordelig aan entreebewijzen komen en er toch voor zorgen dat je kids een heerlijke zomervakantie hebben ondanks dat je misschien maar 3 dagen bent weggeweest. Die 3 dagen zijn voor je kinderen meer waard dan die 6 weken vakantie.

 

Heb je tickets gewonnen voor een dagje uit naar bijvoorbeeld een pretpark, betekent het niet dat je ook nog eens heel veel geld kwijt bent in het park. Neem lekker een rugzak met broodjes, snoepjes en drinken mee. Een ijsje kost gemiddeld 2 euro dus voor 4 personen ben je 8 euro kwijt aan ijs. Zijn jullie klaar met al die achtbanen, rondtollende attracties, 4D films en het wachten? Ga dan op de terugweg bij opa en oma eten. Dit is een win, win situatie. Opa en oma zien de kleinkinderen en genieten hiervan, jullie kunnen even op adem komen vanwege de gezellig drukke dag, en je hoeft geen eten te koken (waar je toch al geen zin meer in hebt) maar kunt lekker aanschuiven bij je ouders.

 

Zelfs voor lekker uit eten gaan kun je kortingsvouchers kopen. Een 3-gangen menu voor 15 euro per persoon is zeker niet duur! Je hebt natuurlijk wel het risico dat hetgeen wat op tafel komt je niet altijd lekker vindt. Dit moet je dan maar op de koop toe nemen. Deze vouchers zijn ook te koop voor een uitgebreide lunch of high tea.

 

Zwemmen hoeft ook niet duur te zijn. Je hoeft niet naar een zwembad te gaan met duikplank en glijbaan. Wat dacht je van die heerlijke zwemvijver in het bos? Deze is gratis en net zo leuk. Er zijn tal van zwemvijvers in Nederland waar je heerlijk een dagje kan liggen. Wel verstandig om wat extra mee te slepen zoals strandspelletjes, een koelbox met eten en drinken maar vergeet vooral de parasol en zonnebrand niet! 

Is het regenachtig? Ga dan met je kids eens bowlen of naar de bios. Bowlen betaal je gemiddeld voor een uurtje 23 euro voor (komen de huur van schoenen nog overheen) en de bios heeft vaak een familieticket. Hierdoor bespaar je ook weer een paar euro's.

 

Ga je wel op vakantie maar heb je nog niks geboekt? Check dan eens alle last minute aanbiedingen. Je kunt dan redelijk voordelig naar de. Franse C'ote de Azur, Spaanse kust of Toscane. Je hoeft dan alleen nog je koffer in te pakken en wegrijden. Ideaal en zo weet je in ieder geval zeker dat je mooi weer hebt.

 

We wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie en geniet er lekker van

Reactie schrijven

Commentaren: 0